Σύντομη Ιστορία

Η αγάπη μας για την φύση ήταν που μας οδήγησε στη γέννηση της Elysee. Με εμπειρία στη γεωργία και πτυχίο στη φυσική, ο ιδρυτής, Αντώνης Πρωτόπαπας, είχε την ιδέα να κάνει μια επιχείρηση επικεντρωμένη στην καλλιέργεια των καλύτερων λουλουδιών στη Μέση Ανατολή! Και έτσι, αυτή ήταν η αρχή αυτού του όμορφου ταξιδιού…

Μέσω αυτού του εγχειρήματος, η ανάγκη να μάθουμε περισσότερα για την άρδευση έγινε προτεραιότητα. Τη δεκαετία του 1970 η νέα τέχνη της άρδευσης άρχισε να μεγεθύνεται και έτσι η τεχνογνωσία αυτής εισήχθη για να βοηθήσει την Elysee να καλλιεργήσει λουλούδια παγκόσμιας κλάσης.

Με τις νέες γνώσεις μας σχετικά με τις ανάγκες άρδευσης και άρδευσης, το επόμενο βήμα ήταν να προχωρήσουμε στην εμπορία άρδευσης, την ανταλλαγή εξαρτημάτων σωληνώσεων και στη συνέχεια… στην κατασκευή τους. Έτσι, το 1979, στις 16 Απριλίου, ιδρύθηκε η Elysee Irrigation. Ήδη από το 1980, οι πρώτες εξαγωγικές δραστηριότητες άρχισαν, στις γειτονικές αγορές της Μέσης Ανατολής, μια περιοχή η οποία τότε άρχισε να χρησιμοποιεί τεχνικές άρδευσης.

Η πρώτη εγκατάσταση παραγωγής συστεγάστηκε στον χώρο οπου γινόταν η προετοιμασία λουλουδιών για τις διεθνείς αγορές.  Ήταν συναρπαστικές στιγμές όπου η εξερεύνηση του άγνωστου τομέα της παραγωγής πλαστικών εξαρτημάτων ήταν δύσκολη, αλλά συναρπαστική για μια νέα εταιρεία.

Αυτή η πρώιμη επιτυχία οδήγησε σε γρήγορη ανάπτυξη που απαιτούσε έναν ειδικό βιομηχανικό χώρο. Έτσι, το 1989, δημιουργήθηκε η τρέχουσα τοποθεσία στη βιομηχανική περιοχή Εργατών.

Η γκάμα των προϊόντων αποτελούταν τότε από μια σημαντική σειρά σταγόνων και ψεκαστήρων, καθώς και μια μεγάλη γκάμα κοχλιωτών εξαρτημάτων, σέλες και σπειροειδών εξαρτημάτων.

Ένα σύστημα σωληνώσεων δεν είναι ποτέ πλήρες χωρίς σωλήνα, επομένως το 1991 ιδρύθηκε μονάδα παραγωγής σωλήνων πολυαιθυλενίου στο εργοστάσιο της Elysee στην βιομηχανική Εργατών. Έτσι λοιπόν, η Elysee μπορούσε πλέον να προσφέρει μια πλήρη λύση για την παροχή νερού.

Η πρώιμη επιτυχία αυτού του εγχειρήματος οδήγησε στην επέκταση του φάσματος στην κατασκευή σωλήνων PVC, διευρύνοντας έτσι τις λύσεις που προσφέρει η Elysee στον κόσμο των κατασκευών και των υποδομών.

Ένα ευρύ φάσμα προϊόντων σήμαινε ότι το τμήμα ποιοτικού ελέγχου έπρεπε να καθιερωθεί επίσημα, οδηγώντας στην πιστοποίηση της εταιρείας με το ISO9001 το 1998.

Το 2001, κτίστηκε το νέο κτίριο γραφείων για να φιλοξενήσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, τα οποία μέχρι τότε βρίσκονταν στην κεντρική Λευκωσία, βελτιστοποιώντας τις λειτουργίες και προετοιμάζοντας το επόμενο βήμα στην επέκταση.

Η πρώτη αναγνώριση της διεθνούς δραστηριότητας για το Elysee ήρθε με το Ειδικό Βραβείο Εξαγωγών για το έτος 2002. Την ίδια χρονιά, μια νέα λειτουργία γεννήθηκε στο Elysee, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης με σκοπό να οδηγήσει στην πρόοδο της τεχνολογίας και επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων που προσφέρουμε.

Η Elysee ήταν πλέον μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη εταιρεία, επενδύοντας σημαντικά στη διεθνή αγορά.

Τα επόμενα χρόνια υπήρξε μια σημαντική επέκταση στην παγκόσμια εμβέλεια και την κάλυψη της αγοράς. Τα προϊόντα της Elysee μπορούσαν πλέον να βρεθούν και στις 5 ηπείρους και σε έναν σταθερά αυξανόμενο αριθμό χωρών. Μια σειρά από 4 ακόμη Βραβεία Εξαγωγής (το 2003, 2008, 2012 και 2016) αποτελούν το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας!

Το διεθνές μας δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών καλύπτει σήμερα 65 αγορές όπου η Elysee δραστηριοποιείται σε 4 τομείς: Ύδρευση, Άρδευση, Υποδομές και Ενέργεια.

Για άμεση ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς, η Elysee έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της δημιουργώντας 3 κέντρα διανομής στην Αυστρία, τη Ρωσία και τον Λίβανο.

 


Η εμπειρία μας

Η ευέλικτη οργανωτική δομή της Elysée διασφαλίζει την άμεση ανταπόκριση σε αιτήματα των πελατών, παραγγελίες και ευκαιρίες για συνεργασία. Κάθε χρόνο αναπτύσσονται και προστίθενται νέα προϊόντα με σκοπό την αναβάθμιση των ήδη υπάρχοντων προϊόντων και το συνεχή εμπλουτισμό της γκάμας μας.

Η πολύχρονη εμπειρία της Elysée στο σχεδιασμό, στην κατασκευή και διανομή εξαρτημάτων αντανακλάται  στα νέα προϊόντα τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών, καθώς επίσης και στην ικανότητα μας να φέρνουμε εις πέρας και να παραδίνουμε κάθε παραγγελία στον προορισμό της στον καθορισμένο χρόνο παράδοσης.

Η ποιότητα αποτελούσε πάντοτε την κύρια αρχή για τις εργασίες της Elysée. Η συνέπεια του συστήματος διαχείρισης ποιότητας της Elysée έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή απόδοση σε όλο το φάσμα της παραγωγής.

Η Elysée κατέχει την πιστοποίηση ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, EMAS μία απόδειξη της δέσμευσης μας για ποιότητα, προστασία του περιβάλλοντος και ασφάλεια των εργαζομένων μας. Επιπλέον, είναι μία από τις ελάχιστες εταιρίες που κατέχει διεθνούς κύρους πιστοποιήσεις όπως DVGW, KIWA, SII και OVGW, κάτι το οποίο βάζει την Elysee σε προνομιακή θέση στη διεθνή αγορά.

Εμείς στην Elysée συνειδητοποιήσαμε  οτι απο την οπτικη γωνια του πελατη, ο όρος «ποιότητα» περιλαμβάνει προϊόν και υπηρεσία. Η ολοένα αυξανόμενη λίστα πελατών μας αντανακλά την αποφασιστικότητα μας να μην συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο.

Το 2016 η Elysée κέρδισε το «Ειδικό Βραβείο Εξαγωγών» ως αναγνώριση για την αξιόλογη συμβολή της στους τομείς των πωλήσεων και του marketing στο εξωτερικό. Αυτό το βραβείο είναι η επιβραβευση των προσπαθειών μας να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Δεχόμαστε αιτήματα & παραγγελίες μέσω του δικτύου καταστημάτων Elysee αλλα και των αντιπροσώπων μας σε όλο τον κόσμο.

Επικοινώνηστε μαζί μας