25-11-2022

Η Elysée φύτευσε 300 δέντρα τα οποία θα ποτίζονται με λάστιχο από ανακυκλωμένο πλαστικό, απορροφώντας 6000 κιλά CO2 το χρόνο

 

Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ υποστήριξε με τη συμμετοχή των εθελοντών της, τη τριήμερη δενδροφύτευση που διοργάνωσε η εταιρεία Elysée Irrigation στις κοινότητες Ψιμολόφου, Πάνω και Κάτω Δευτεράς στις 14, 16 και 18 Νοεμβρίου 2022.  Η προσπάθεια αυτή εκπληρώνει μέρος των στόχων του Πράσινου πυλώνα της στρατηγικής της εταιρείας Elysee, η οποία δραστηριοποιείται από το 1979 στο τομέα της παραγωγής πλαστικών συστημάτων για ύδρευση, άρδευση και αποχέτευση.

 

tree-planting-0.jpg

 

Συνολικά φυτεύτηκαν 300 πεύκα σε τρεις περιοχές που παραχωρήθηκαν από τις πιο πάνω κοινότητες. Στις δενδροφυτεύσεις συμμετείχαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ψιμολόφου και πέραν των 60 ατόμων από το δίκτυο συνεργατών της εταιρεία Elysée Irrigation και εθελοντών του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ. Η Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΚΤΗΣ Δρ. Ξένια Λοϊζίδου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως «Τα νεαρά δενδρύλλια θα είναι σε θέση να απορροφήσουν περί τα 600 κιλά διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο και ο ρυθμός αυτός τα υπερδιπλασιάζεται όσο τα δένδρα μεγαλώνουν. Σε βάθος 5 ετών τα δέντρα θα είναι σε θέση να απορροφήσουν γύρω στα 6000 κιλά διοξειδίου του άνθρακα».

 

tree-planting.jpg

 

Για την άρδευση των δενδρυλλίων η εταιρεία Elysée παρείχε το νέο «πράσινο» λάστιχο το οποίο έχει σχεδιαστεί στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας και αποτελείται από ανακυκλωμένο πλαστικό. Η παραγωγή του «πράσινου» λάστιχου χρησιμοποιεί υλικό το οποίο σε αντίθετη περίπτωση θα αποτελούσε απόβλητο και θα απαιτούσε την ανάλογη διαχείριση με τη σχετική επιβάρυνση στο περιβάλλον.  

 

    
tree-planting-1.jpg
tree-planting-2.jpg
tree-planting-3.jpg


 

 

Επικοινωνία

More News